Ron Colon Rumzcal 49,5% 0,7l

Neohodnoceno

Ron Colón Salvadoreno Rumzcal tvoří z 66 % rum Ron Colón Salvadoreno a z 33 % mezcal Maguay Espadín.

Dostupnost Skladem (2 ks)
Možnosti doručení
1 060 Kč
Ron Colon Rumzcal 49,5% 0,7l
Neohodnoceno

Všechno začalo bláznivým výletem do Latinské Ameriky. Dvěma přátelům učaroval Salvador a probudil v nich nečekané nadšení. Ani jeden z nich nevěřil, že by je mohla uchvátit právě tato malá země, jenže přesně to se stalo. Thurman Wise a Pepij Janssens zůstali fascinováni její neposkvrněnou krásou a syrovostí. Tento výlet v nich pak zanechal touhu předvést světu produkt, který by zachytil Salvador v jeho ryzí podobě. A zrodil se Ron Colón Salvadoreno.

Když kolonizátoři nového světa obchodovali s původními obyvateli, používali často jako platidlo rum. Cukrová třtina a produkty z ní vyrobené byly tehdy pro světové mocnosti tím, čím je pro ně dnes ropa. Bylo běžné, že kvůli cukru a rumu se vedly války. Později se však objevily peníze a rum coby platidlo přestal fungovat.

Koncem 19. století se tehdejší vláda Salvadoru rozhodla přejmenovat své salvadorské peso na „colón“ na počest Kryštofa Kolumba, „objevitele“ Ameriky. Colón zůstal salvadorskou měnou až do roku 2001, kdy jej nahradil americký dolar. Ze spojení těchto dvou myšlenek – rumu coby platidla a nového názvu pro salvadorské peso – vznikl název pro značku Ron Colón.

Cílem značky je propojovat nové světy. Příkladem je Ron Colón Salvadoreno Coffee Infused Rum, který v sobě propojil rum a kávu, a RumRye, rovnocenné partnerství rumu a žitné whiskey. Dalším produktem je Rumzcal, v němž se snoubí rum a mezcal.

Ron Colón Salvadoreno Rumzcal tvoří z 66 % rum Ron Colón Salvadoreno a z 33 % mezcal Maguay Espadín.

Ron Colón propojuje v unikátní receptuře tři složky. Nejvýznamnější z nich je šestiletý rum ze Salvadoru, jenž vzniká v místní palírně Licorera Cihuatán. Doplňují ho dva jamajské pot still rumy: jeden tříletý z palírny Worthy Park a druhým je směs nevyzrálých rumů z palíren Worthy Park, Hampden a Monymusk. Blend těchto rumů vytváří specifický chuťový profil.

Maguay je rodinný podnik založený matkou a synem, který dnes vede již čtvrtá generace. Již po šest desetiletí zde používají stejné řemeslné metody, které dávají vzniknout nejlepšímu mezcalu v Oaxace. Od výsevu a ruční sklizně agáve pomocí mačet coa po několikadenní vaření pinas (jádro agáve zbavené svých listů) v kamenné peci z roku 1963 a následné rozemletí pomocí mlýnského kamene taženého koňmi. Rozemletá směs šťávy a vláken z agáve se přelijí do dřevěných kádí a nechají se kvasit přibližně tři dny (v závislosti na počasí). Posledním krokem je dvojitá destilace v měděných kotlích.

Aroma Rumzcalu je plné zemitého „funku“, kouřových tónů a jemné sladkosti dodané rumem. V chuti nejprve dominují tóny typické pro mezcal: zemitost, kouř a uhlí. Teprve poté nastupuje rumová sladkost a nádech tropického ovoce.

To, co vzniklo jako nadšenecký projekt dvou přátel, brzy přerostlo v tým profesionálů. V čele stojí Thurman Wise a Pepij Janssens, kteří se zasloužili o myšlenku uzavřít zkapalněnou esenci Salvadoru v láhvi s rumem. Důležitou součástí je také Andres Trigueros s rodinou z Jags Heads Coffee, kteří poskytli značce Ron Colón výsadu spolupracovat s jednou z nejzajímavějších kávových farem v Salvadoru. Díky Felicity Gransdenové vznikají nové chuťové inovace a Chris Rehberger má na svědomí vizuální podobu společnosti.

Kategorie: Rum a Rumový Likér
Procento alkoholu: 49.50
V balení: 6
PACKAGE: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: