Lairds Applejack 86 43% 0,7l
Jméno Laird je svázané s Applejack už po tři sta let - dnes se jeho výrobě věnuje již devátá generace rodiny. George Washington toužil po receptu, Abraham Lincoln applejack prodával a Ernest Hemingway o něm psal - Laird's Applejack je americký poklad, který ještě čeká velká budoucnost.
William Laird, Skot z hrabství Fyfe, se v roce 1698 usadil v New Jersey, a začal vyrábět Applejack pro svou rodinu a přátele.
První záznamy o destilaci pro obchodní účely a o prodeji Laird’s Applejack pochází z roku 1780 a najdeme je v účetních knihách Roberta Lairda, vlastníka hostince Colt’s Neck Inn v New Jersey.
Historické záznamy naznačují, že rodině napsal i George Washington, aby je požádal o recept na Applejack. Palírna prosperovala na stejném místě až do roku 1849, kdy byla zničena požárem a přesunuta do současné lokace ve Scobeyville.V roce 1851 Laird & Company zahájili komerční výrobu Applejack ve Scobeyville.
Výrobu na tomto místě vedl Joseph T. Laird, Jr. až do vyhlášení prohibice. Firma dokázala přežít díky produkci jablečných produktů jako sladký cider a jablečné pyré.
V roce 1933 získala firma Laird & Company federální licenci pod prohibičním zákonem, která jí dovolovala destilovat jablečnou brandy pro medicínské účely. Palírna se dočkala nových destilačních zařízení a moderního vybavení.
V roce 1951 byla zabalena miliontá bedna s Laird’s Applejack od zrušení 18. dodatku.
Senát v New Jersey projevil Applejack Brandy speciální úctu v roce 1964: „Členové senátu státu New Jersey vzdávají poklonu výrobcům Apllejack Brandy – nejstaršímu původnímu destilátu vyráběnému ve Spojených státech amerických“.
Se 43 procenty alkoholu představuje Laird’s Applejack 86 znovuzrození Straigh Applejack vyráběného rodinou Laird v dobách před prohibicí. Stejně jako všechny produkty Laird je vyráběn výhradně z jablek vypěstovaných v USA.
Kategorie: | Brandy |
---|---|
Procento alkoholu: | 43.00 |
V balení: | 12 |
PACKAGE: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.