Kavalan Solist Port Cask 57,8% 0,7l
Bez dobarvování karamelem (e150)
Bez filtrace za studena
Stařen v sudech po Portském, Kavalan Solist Port cask je lahvován pouze z jednoho sudu a v sudové síle. V sudech stárne zhruba 4-6 let.
Kavalan Solist Port Cask se podařilo vyhrát zlatou „outstanding“ cenu „IWSC“ v roce 2016. Dvě zlaté ceny „World spirits competetion“ a to v roce 2016 a 2017. Zlatou cenu „Tokyo whisky and spirits competetion“ v roce 2020 a zlatou cenu „International spirits challange“.
Kavalan se nachází v subtropickém podnebném pásu na severu Tchaj-wanu. Zdejší teploty jsou silně proměnné, což při staření whisky způsobuje silné „dýchání sudů“ a tím prudké vstřebávání chutí ze dřeva – dochází k rychlému stárnutí.
Značka Kavalan je zvláštní pro svou zajímavou pozici ve světě whisky. Musí definovat ne jen základní chuťový profil Kavalanu, ale také utváří vizi o tom, jak by whisky z Tchaj-wanu měla chutnat.
Doporučení: Stařením v sudech po portském víně, kavalan nabyl plného a ovocného charakteru. V kombinaci se sudovou sílou se bude zamlouvat všem zkušenějším whiskařům. Unikátní profil palírny Kavalan je zde dobře rozpoznatelný a proto zaujme všechny, kteří hledají atypické chutě.
Naše chuťová paleta:
Vůně: Dřevitost, sušené ovoce, oříšky.
Chuť: Čokoláda, jahody, černý rybíz, vanilka.
Závěr: Středně dlouhý, s tóny passion fruit (mučenky) a citrónu.
Chuťová paleta od výrobce:
Vůně: Bohatá ovocná a oříšková chuť kombinovaná a vylepšená pomerančem a citrusovými tóny, které mohou být vychutnány společně s jemným a elegantním dřevitým kořením.
Chuť: Uspokojující ovoce míchané s kvalitami čokoládovými tóny.
Závěr: Dlouhotrvající
1) Single malt – Whisky výhradně z ječmene a pocházející pouze z jedné palírny.
2) Portské víno (port wine) – Fortifikované (alkoholizované) víno z Portugalska, plného, sladkého charakteru s tóny sušeného ovoce, čokolády, skořice, karamelu, ale i malin, pomeranče a oříšků.
3) Sudová síla – Procenta alkoholu, které má whisky hned po vytažení ze sudu. Znamenaje bez jakéhokoliv ředění.
4) Dýchání sudu – Během teplého období se alkohol v sudu rozpíná a tlačí se přes dřevo ven, dřevo tak saje whisky do sebe. Při nástupu chladného počasí se snaží okolní vzduch proniknout do sudu a destilát nasátý dřevem je tlačena zpátky dovnitř. Tímto procesem whisky nabývá chutě ze dřeva.Kategorie: | Zbytek světa |
---|---|
Procento alkoholu: | 57.80 |
V balení: | 6 |
PACKAGE: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.