Kavalan Solist Pedro Ximénez 57,1% 0,7l
Bez dobarvování karamelem (e150)
Bez filtrace za studena
Stařen v sudech po Pedro Ximenez sherry, Kavalan Solist Pedro Ximenez je lahvován pouze z jednoho sudu a v sudové síle. V sudech stárne zhruba 4-6 let.
Kavalan Solist Pedro Ximenez se podařilo vyhrát tři zlaté ceny „World spirits competetion“ a to v roce 2016, 2017 a 2018.
Palírna Kavalan se nachází v subtropickém podnebném pásu na severu Tchaj-wanu. Zdejší teploty jsou silně proměnné, což při staření whisky způsobuje silné „dýchání sudů“ a tím prudké vstřebávání chutí ze dřeva – dochází k rychlému stárnutí.
Značka Kavalan je zvláštní pro svou zajímavou pozici ve světě whisky. Musí definovat ne jen základní chuťový profil Kavalanu, ale také utváří vizi o tom, jak by whisky z Tchaj-wanu měla chutnat.
Doporučení: Díky použití unikátního druhu sherry je tento Kavalan skvělou příležitostí pro všechny milovníky fortifikovaného vína a pro milovníky „řemeslné práce“ této palírny. Díky suchému profilu a vysokému obsahu alkoholu, je whisky ideální spíše pro pokročilé.
Naše chuťová paleta:
Vůně: Ovocný zákusek, vlašský ořech, citrónová tráva
Chuť: Ananas, čokoláda, kardamom, sušené ovoce.
Závěr: Delší, hřejivý, příjemně kořeněný a švestkový.
Chuťová paleta od výrobce:
Vůně: Můžeme zde nalézt velmi příjemný rozmarýn s náznakem citrónové trávy, sladkých citrusů a půvabného toffee.
Chuť: Velmi ovocná a hřejivá, přinášející potěšující výsledek kombinace klasického PX sherry charakteru a staření v sub-tropických teplotách Tchaj-wanu. Jemná a uhlazená s tónem šťavnaté hrozinky a medového sirupu.
Závěr: Lákavě připomíná sladkou dřevitost.
1) Single malt – Whisky výhradně z ječmene a pocházející pouze z jedné palírny.
2) Pedro Ximenez sherry – Fortifikované (alkoholizované) víno velmi sladkého charakteru. O víně P. X. se někdy říká, že je to to nejsladší víno vůbec – jako přezdívku si vysloužil „tekutý bonbón.
3) Sudová síla – Procenta alkoholu, které má whisky hned po vytažení ze sudu. Znamenaje bez jakéhokoliv ředění.
4) Dýchání sudu – Během teplého období se alkohol v sudu rozpíná a tlačí se přes dřevo ven, dřevo tak saje whisky do sebe. Při nástupu chladného počasí se snaží okolní vzduch proniknout do sudu a destilát nasátý dřevem je tlačena zpátky dovnitř. Tímto procesem whisky nabývá chutě ze dřeva.
Kategorie: | Zbytek světa |
---|---|
Procento alkoholu: | 57.10 |
V balení: | 6 |
PACKAGE: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.