Jack Daniels Legacy Series III. Edition 43% 0,7l

Neohodnoceno
Jack Daniel’s Legacy Series III. je americká Tennessee whisky (vycházející z pravidel pro bourbon). Whisky je destilována na přístroji column still a to ze směsi 80% kukuřice, 12% ječmene a 8% žita. K destilaci se používá neželezitá voda z potoka Hollow poblíž palírny Jack Daniel’s. Je stařená alespoň 4 roky v čerstvých sudech (virgin oak) z bílého amerického dubu. Charlcoal mellowing zde probíhá pouze před stárnutním v sudech.
Dostupnost Skladem (4 ks)
Možnosti doručení
669 Kč –2 % 655 Kč
Jack Daniels Legacy Series III. Edition 43% 0,7l
Neohodnoceno
68767 jack daniels legacy series iii edition 43 0 7l
669 Kč –2 %

Jack Daniel’s Legacy Series III. je americká Tennessee whisky (vycházející z pravidel pro bourbon). Whisky je destilována na přístroji column still a to ze směsi 80% kukuřice, 12% ječmene a 8% žita. K destilaci se používá neželezitá voda z potoka Hollow poblíž palírny Jack Daniel’s. Je stařená alespoň 4 roky v čerstvých sudech (virgin oak) z bílého amerického dubu. Charlcoal mellowing zde probíhá pouze před stárnutním v sudech.

Designová řada Legacy Edition zpracovává různé zajímavé etikety z historie značky Jack Daniel’s a oslavuje tak její minulost, která nebyla vždy jen Černo-bílá, tak jak jí známe dnes. Třetí etiketa této série vzdává čest jedné z hlavních surovin, důležité při výrobě poctivé whisky – obilí. Proč na vinětě není kukuřice, která se do whisky Jack Daniel’s používá v 80%, se můžeme jen domnívat. Důvodem však pravděpodobně byl záměr, zachovat eleganci designu.

Whisky produkovaná palírnou Jack Daniel‘s si za název kategorie vždy hrdě dodá označení „Tennessee whiskey“, což je úzká kategorie americké whisky, která byla vytvořena samotným Jasperem Newtonem Danielem (přezdívaným Jack) již v roce 1866. Kategorie zakládá na pravidlech amerického bourbonu a ostatních typech americké whisky (jako je rye, corn, wheat). Oproti klasickým americkým whisky kategoriím je však dané, že musí pocházet ze státu Tennessee a musí projít procesem „charcoal mellowing“ (zjemňování dřevěným uhlím). Whisky je zjemněna před stárnutím (někdy i po) prokapáváním přes 3m vysokou vrstvu dřevěného uhlí z javorového dřeva. Na tento proces je mnohdy nahlíženo skeptickýma očima, avšak je prokázáno, že uhlí z whisky filtruje určité látky, více či méně nechtěné, jako je třeba síra.
 

Naše chuťová paleta:         
Vůně:
Přezrálý banán, sušená kukuřice, vanilka, karamel, hrozinky a náznak mízy.
Chuť: Přezrálý banán, karamel, lehká dřevitost, skořice, sušená kukuřice, tmavá čokoláda a trocha pomeranče.
Závěr: Krátký, dobře vybalancovaný, jemný, s tóny karamelu.

Chuťová paleta od výrobce:
Vůně:
Sladká vanilka a karamel, lehký dotyk dřevitosti.
Chuť: Sladká vanilka, balanc mezi sladkostí a dřevitostí.
 

Doporučení: Přestože se láhve z řady Legacy Edition obsahově moc neliší od klasické old no. 7 – vlastně jen v procentech alkoholu, kdy Legacy Edition zachovává původních 43% - jedná se o designově povedené kousky se zajímavým duchem, které budou pestrým rozšířením každé sbírky. Jinak se jedná o ideální whisky do míchaných nápojů, ať už složitějších koktejlů jako „old fashioned“, či „whisky sour“, nebo do úplně klasické Coly s Whisky. Díky své jemné a dobře vyvážené chuti je však ideální i pro odpočinkové popíjení, pro méně náročné a díky své chuťové i cenové dostupnosti je to ideální whisky mezi přátele. Nabídne vám poměrně standardní charakter bourbonu, tedy sladký se spoustou vanilky a karamelu.
 

1) Column still – Někdy zvaný jako continuous still, coffey still nebo patent still, je sloupcový destilační přístroj, který umožňuje nepřetržitou destilaci. Většinou se používá na destilaci levnějších kořalek, u whisky většinou obilných (grain) whisky a bourbonu, ale hraje významnou roli i ve světě rumu.

2) Bourbon – Destilát tvořen minimálně z 51% kukuřicí. Musí být destilován a stařen na území Spojených států. Stárnout musí v čerstvých sudech z bílého amerického dubu. Nesmí být dobarvován karamelem.

3) Charcoal Mellowing – Zjemňování dřevěným uhlím je proces, který spočívá na prokapávání destilátu (ať už před, nebo po staření) přes vrstvu dřevěného uhlí. Věří se, že při tomto pomalém procesu destilát pochytí chuť karamelizovaných dřevitých cukrů, které vznikají pálením dřeva, a zároveň, že uhlí pomáhá odstranit síru a jiné nechtěné látky, což údajně vede k jemnější a lépe vybalancované whisky.

4) Virgin oak – Je označení pro sudy z čerstvého (panenského – „virgin“) dubu. Předtím v nich nebylo nic stařené a jsou tak použity úplně poprvé.

Kategorie: Americká a Bourbon
Procento alkoholu: 43.00
V balení: 6
PACKAGE: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: