Italicus Rosolio 20% 0,7l

Neohodnoceno

ITALICUS je moderním Aperitivem, který vyrobil a založil Giuseppe Gallo – celosvětově uznávaný mixolog a autorita v oblasti Italských lihovin. Giueseppe Gallo tím přivedl zpět k životu zapomenutou kategorii Rosolio – původní druh aperitivu, který s oblibou pila italská královská rodina.

Dostupnost Skladem (2 ks)
Možnosti doručení
725 Kč
Italicus Rosolio 20% 0,7l
Neohodnoceno

ITALICUS je moderním Aperitivem, který vyrobil a založil Giuseppe Gallo – celosvětově uznávaný mixolog a autorita v oblasti Italských lihovin. Giueseppe Gallo tím přivedl zpět k životu zapomenutou kategorii Rosolio – původní druh aperitivu, který s oblibou pila italská královská rodina. Výrazný design lahve ztělesňuje historii a dědictví jedinečných italských regionů a vypráví příběh doby, kdy bylo Rosolio významnou součástí tradiční příležitosti pití aperitivu.

Osvěžující chuť Itálie
ITALICUS je pěstovaný, sklízený a destilovaný v Itálii a vyznačuje se svěžími tóny zralého bergamotu vyváženého lehkým a příjemně hořkým květinovým kořením. ITALICUS se vyrábí v rodinném lihovaru založeném v roce 1906 v Moncalieri v Turíně. Všechny ingredience použité při jeho výrobě pocházejí z celé Itálie, včetně: IGP bergamotu z oblasti chráněné UNESCO v Kalábrii; cedru ze Sicílie, římského heřmánku z Lazia; a meduňkový balzám, levandule, žluté růže a hořec ze severní Itálie.

Při výrobě aperitivu se nejdříve slupky bergamotu a cedru vyluhují ve studené vodě, aby se uvolnily esenciální oleje – tomuto, lety osvědčenému způsobu zpracování se říká Sfumatura. Poté se přimíchají ostatní rostlinné látky, které se několik dní společně macerují v neutrálním obilném lihu.

Historie aperitivu Rosolio
Příběh Rosolia se datuje stovky let do minulosti a předznamenává výskyt vermutu, bitterů nebo amara. Jeho popularita vzrostla především díky savojskému králi, který si tento nápoj zamiloval a vždy jej podával svým hostům během královských večírků. Tato láska k Rosoliu se rozšířila po celé Itálii a tento aperitiv se stal tak populární, že v 19.století měl každý z italských regionů své vlastní jedinečné variace. Tyto časy bohužel skončily během vlády krále Viktor Amadeus III., který se soustředil na výrobu bílého vína a vermutu a pobídl farmáře, aby změnili svou produkci. Od té doby kategorie Rosolio napříč Itálií téměř vymizela. ITALICUS si klade za cíl tento trend změnit a kategorii znovuobnovit.

Italicus Rosolio di Bergamotto je likér vyrobený slavným italským barmanem Giuseppem Gallem na základě starého rodinného receptu. Má nádherně krystalickou barvu se světle nazelenalými odlesky. Aroma je lehce citrusové s tóny růže a levandule, na patře jsou nejprve znát svěží tóny zralých citrusů vyvážené lehkým a příjemně hořkým květinovým kořením, než ustoupí komplexnímu a dlouhotrvajícímu závěru. Obsah alkoholu 20 %.
Kategorie: Aperitiv
Procento alkoholu: 20.00
V balení: 6
PACKAGE: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: