Hanzel Sylvánské zelené DNA 2016 MZV 0,75l
Sylvánské zelené vinařství Hanzel, kolekce DNA (12 měsíců zrání v sudu z kaštanu jedlého). Moravské zemské bílé víno suché. Vinařská oblast Morava, podoblast Znojemská, vinařská obec Dyje, viniční trať Babičák.
Obsah alkoholu: 13,0 % Zbytkový cukr: 3,0 g/l Obsah kyselin: 6,3 g/l Bezcukerný extrakt: 23,3 g/l
Hrozny v době sběru dosáhly cukernatosti 23°NM. Víno se doporučuje archivovat maximálně 10 - 12 let.
Sylvánské zelené z exkluzivní řady HAZEL DNA, do které promítají vinohradníci a sklepmistři dědičnou informaci Vinařství HANZEL. Hrozny pro toto unikátní víno byly sklizeny na úrodné vinici Babičák nad řekou Dyjí. Plné a mohutné víno nazrávalo dvanáct měsíců v dřevěném sudu z jedlého kaštanu. Ten víno obohatil o jemné kouřové tóny přecházející do pryskyřice, které doplňují zemité až živočišné aroma samotného Sylvánského zeleného. V chuti tohoto vína hledejte lískové oříšky, lehce opálené dřevo či uzené mandle. Snoubit ho můžete s pečeným králíkem, kuřetem či vepřovým, hodí se i k předkrmům a smetanové omáčce.
Kategorie: | Bílé Víno |
---|---|
Procento alkoholu: | 13.00 |
V balení: | 6 |
PACKAGE: | 1 |
Cukernatost: | Suché |
Zbytkový cukr: | 3 |
Kyseliny: | 6.3 |
Bezcukerný extrakt: | 23.3 |
Klasifikace víno cuk.hroznů: | Moravské zemské |
Vinařská oblast: | Morava |
Podoblast: | Znojemská |
Obec: | Dyje |
Trať: | Babičák |
Ročník: | 2016 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.