Bains Cape Mountain Whisky 40% 0,7l
Bain’s Cape Mountain Whisky je single grain whisky destilovaná na přístrojích Column still, která stárne v sudech předtím naplněných jen jednou - Bourbonem - a to celé tři roky. Po třech letech se přemístí do nové várky sudů na dalších 18 – 30 měsíců.
Co dělá proces její výroby tak unikátní jsou zrna obilí políbená Jihoafrickým sluncem. Tyto obiloviny jsou uznávané světovým palírnickým průmyslem pro jejich kvality. Teplé klima ovšem pomáhá i při staření jako takovém. Nadprůměrné teploty způsobují intenzivnější dýchání sudů a to způsobuje rychlé vstřebávání chutí ze dřeva – dochází k rychlejšímu stárnutí.
Naše chuťová paleta:
Vůně: Grep, vanilkový cukr, muškátový oříšek.
Chuť: Jemná a dobře zaoblená, s tóny vanilky, čerstvé hrušky, banánu, koření a karamelu.
Závěr: Krátký s tóny citrusové kůry
Chuťová paleta od výrobce:
Jemná a plná chuť kombinující toffee, květinové tóny a vanilku, s náznaky koření a dřevitosti.
1) Single grain – Whisky destilovaná ze směsi obilovin (žito, pšenice, kukuřice, ječmen, …) a pocházející pouze z jedné palírny.
2) Column still – Někdy zvaný jako continuous still, coffey still nebo patent still, je sloupcový destilační přístroj, který umožňuje nepřetržitou destilaci. Většinou se používá na destilaci levnějších kořalek, u whisky většinou obilných (grain) whisky a bourbonu, ale hraje významnou roli i ve světě rumu.
3) Bourbon – Destilát tvořen minimálně z 51% kukuřicí. Musí být destilován a stařen na území Spojených států. Stárnout musí v čerstvých sudech z bílého amerického dubu. Nesmí být dobarvován karamelem.
4) Dýchání sudu – Během teplého období se alkohol v sudu rozpíná a tlačí se přes dřevo ven, dřevo tak saje whisky do sebe. Při nástupu chladného počasí se snaží okolní vzduch proniknout do sudu a destilát nasátý dřevem je tlačena zpátky dovnitř. Tímto procesem whisky nabývá chutě ze dřeva.Kategorie: | Zbytek světa |
---|---|
Procento alkoholu: | 40.00 |
V balení: | 6 |
PACKAGE: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.